top of page
Gepolijste stenen

Edelsteentherapie

Dat er in de oudheid door vele volken kruiden werden gebruikt om ziekten te verhelpen is algemeen bekend. Dat de volken ook edelstenen of mineralen gebruikten is voor veel mensen niet zo bekend. Toch werd en wordt er veel gebruik gemaakt van deze natuurgeneeswijze over de hele wereld. De oude Egyptenaren stonden bekend om het verwerken van stenen in sieraden, niet alleen om de schoonheid ervan, maar ook wel degelijk om de geneeskrachtige werking. Het fijnmalen van bijvoorbeeld Azuriet, om het vervolgens te gebruiken als oog-make-up, was ook om infecties te bestrijden en de ogen te sterken.  

Door de jaren heen heb ik geleerd gebruik te maken van de geneeskrachtige werking van kruiden, maar ook van stenen: therapie met edelstenen.                                                   

Vooral bij kinderen en dieren is het toepassen van edelsteentherapie een goede manier om kwalen en of ziektes te bestrijden. Laat uw kind bijvoorbeeld een barnsteentje dragen bij het doorkomen van tandjes en uw kind heeft minder last van allerlei bijeffecten.                                                                  

De kruiden worden net als groenten en fruit eerst gewassen voor ze worden genuttigd. Zo is er ook een manier om stenen schoon te maken voordat ze worden gebruikt.  

Het schoonmaken van stenen.

Zoals elders op de site staat, kan het zijn dat ik u een steen meegeef.  

De edelsteentherapie is speciaal op u afgestemd. Laat niet iedereen aan de steen zitten, dan raakt die minder snel vervuild.  

Leg de steen 3 dagen in een kopje water (mag gewoon kraanwater zijn) en ververs het water iedere dag. Doe hem daarna 3 dagen in de aarde, gewoon potgrond in een schaaltje of kopje is voldoende. Niet bij een plant, want die houdt ook niet van de spanning die de steen kwijt moet. Als u daarna de steen uit  de aarde haalt spoelt u hem af en haalt u hem even door een kaarsvlam. Nu is de steen 'ontladen' en schoon voor gebruik.  

Alleen: Barnsteen niet door de vlam halen; Malachiet en Seleniet niet in het water leggen (dan lossen ze op), maar eau-bain-marie gaat wel goed.   

Malachiet eau-bain-marie 

Als u een Hematiet of Carneool heeft kunt u er andere stenen bij leggen, dan worden ze ook gereinigd. Verder kunt u de steen bij de 3 nachten van vollemaan opladen in de vensterbank, ook als het bewolkt is.  

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld 2 dezelfde stenen, 1 om te dragen en 1 om schoon te maken, of om in water te leggen en dat water elke dag te drinken. Als je zo'n steen hebt waarvan je het water moet drinken, maak die steen dan één keer per week even schoon: zet de kraan aan en was de steen even goed tussen je handen, wel zonder zeep natuurlijk!  

Bovenaanzicht: Malachiet 'eau bain marie'

Elke maand met vollemaan, kun je de steen die gedragen wordt  "schoonmaken". Leg hem  3 nachten in de vensterbank legt. De steen laadt op door de kracht van de vollemaan.                               U kunt de vollemaankalender op deze site bekijken om te weten wanneer het weer volle maan is.  

 

Krijgt u sieraden die iemand anders heeft gedragen, bijvoorbeeld uit een erfenis, maak deze dan eerst schoon. De energie van de vorige persoon kan namelijk nog in/aan het sieraad zitten en op u worden overgebracht.                              Leg het sieraad een dagje in de volle zon of 3 nachten in de vollemaan.  

      

Daarna met veel liefde gewoon gaan dragen. 

 Zijaanzicht Malachiet 'eau bain marie'

bottom of page