top of page
Paardebloemzaden

Aambeien

Beste lezer/lezeres...  

deze pagina gaat over helmkruidknolletjes en aambeien.           

Aambeien zijn hinderlijk en daar wil men zo snel mogelijk vanaf. 

Nu kunnen helmkruidknolletjes daarbij helpen, door er thee van te drinken en door ze bij u te dragen in je broekzak.  

Ik verstuur brievenbuspakketjes met daarin helmkruidknolletjes, vers of in gedroogde vorm (afhankelijk van het jaargetijde). In het pakketje zit ook de gebruiksaanwijzing voor de thee. De knolletjes geven niet af, dus kunnen gewoon zo in een broekzak.   

Tijdens de zwangerschap en eventueel daarna, tijdens het geven van borstvoeding, is het gebruik van de knolletjes niet schadelijk voor het kindje. 

In een aantal gevallen zullen de knolletjes niet of nauwelijks werken, omdat er andere oorzaken eerst moeten worden aangepakt. 

Ik leg deze oorzaken één voor één uit: 

Gele en paarse bloemen

Persen tijdens het poepen, door harde ontlasting: 

Als u bij de toiletgang erg moet persen, komt er te veel druk op de aderen in de omgeving van de anus. Hierdoor kan een aambei ontstaan. Zorg dus voor zachte ontlasting. Eet voldoende vezels en fruit, bijvoorbeeld gedroogde abrikozen. 

Coral Bloemen, rozen blaadjes en roosjes in de kleuren geel en roze.

Verkeerde zithouding bij toiletgang: 

In Nederland zijn we gewent geraakt aan een "hoog" toilet. Maar eigenlijk is dit, gezien onze anatomie en gezondheid, een foute houding. De voor veel mensen bekende "hurktoiletten" in Frankrijk zijn zeker voor mensen die aanleg hebben voor aambeien, een betere zithouding. Er bestaan inmiddels krukjes die je voor het toilet kunnen plaatsen voor een betere zithouding. Hiernaast een afbeelding van zo'n krukje.

Geel en roze bloemen

Teveel buikvet: 

Teveel buikvet zorgt net als tijdens de zwangerschap voor een te hoge druk van de buik op de onderste weefsel in de buikholte. Dus ook de aderen rond de anus. Heeft u teveel buikvet, zorg dan eerst dat u gaat afvallen, voordat u de aambeien met allerlei middelen te lijf gaat. Pak dus eerst de oorzaak aan, in plaats van symptoom bestrijden. 

violette Bloemen

Diarree: 

Als u vaak diarree heeft, komt er te vaak een zure ontlasting langs de anus. Deze zure ontlasting zorgt dan voor de irritatie van de aderen rond de anus, met als gevolg: aambeien. 

Het eten van worteltjes, rauw of gekookt maakt niet uit, zorgen ervoor dat de ontlasting dunner wordt bij obstipatie en vaster wordt bij diarree. Dit noemen we in de kruidengeneeskunde een regulator...werkt twee kanten op. 

Middel tegen aambeien: 

De plant helmkruid heeft als wortel knolletjes, die heel goed zijn tegen aambeien. Ook te gebruiken tijdens de zwangerschap, of als u borstvoeding geeft. De knolletjes kunnen vers of gedroogd worden gebruikt, als thee, om op te kauwen, of in een zakje te dragen op de huid. Zo ook de bladeren van de plant die voor thee gebruikt kunnen worden.  

In de 'shop' kunt u meer lezen over dit middel.

picture-1600 (5).jfif

Mocht u na het lezen van dit verhaal toch een pakketje willen bestellen ga dan naar de shop van deze site en vul een volledig contactformulier in bij contact. 

bottom of page